Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό αρακά βρασμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
- 1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
- 12 μικρά καλαμαράκια πλυμένα και καθαρισμένα
- 1 πράσα λεπτοκομμένη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 καρότα μέτρια τριμμένα
- 80 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Ζεστ από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και το θυμάρι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά,
ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και περνάμε στο μπλέντερ. Έτσι έχουμε μια
σάλτσα πράσινη.
Βήμα 3
Σε μία κατσαρόλα με λόγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε την πράσα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και τα μαγειρεύουμε.
Βήμα 4
Σβήνουμε με το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 5
Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα
καρότα μαζί με τις ελιές και το σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια
φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Βήμα 6
Αρωματίζουμε μετά με το ζεστ από το λεμόνι και το
μαϊντανό. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα καλαμάρια μας και σερβίρουμε με
την πράσινη σάλτσα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου