Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

 Υλικά για 2 άτομα

  • 250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 250 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες και ζεματισμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 250 γρ. φρέσκια ντομάτα (χυμός)
  • 1 κ. καφέ πελτέ
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 2
Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ.

Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμάρια. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σουρώνουμε και σε ένα χαμηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα δένουμε με τη σάλτσα.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου