Υλικά για 4 άτομα
- 4 φέτες μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένες στο ίδιο μέγεθος (περίπου 200 γραμμ. και 3 εκ. πάχους η καθεμιά)
- 3 φλιτζ. ζωμός κρέατος
- 8-10 φύλλα κόκκινο λάχανο
- 600 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 100 γραμμ. γλυκιά γραβιέρα, χοντροτριμμένη
- 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, αρετσίνωτο
- 2 κ.σ. κοφτές αλεύρι, διαλυμένο σε 1/2 φλιτζ. νερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Με ένα πολύ μυτερό και κοφτερό μαχαίρι, κάντε στην κάθε
φέτα κρέατος από μια βαθιά οριζόντια σχισμή, ώστε να μπορέσετε να τη
γεμίσετε.
Βήμα 2
Χτυπήστε τις φέτες με ένα γουδοχέρι ή τη λαβή ενός μαχαιριού για να μαλακώσουν. Βράστε το ζωμό και ζεματίστε το λάχανο.
Βήμα 3
Ψιλοκόψτε το, αφαιρώντας τα σκληρά μέρη του (θα βγει
περίπου 1 1/2 φλιτζ.). Σοτάρετε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και
προσθέστε αλατοπίπερο και το σκόρδο.
Βήμα 4
Ανακατέψτε τα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Αφήστε στην άκρη το 1/3 από αυτά.
Βήμα 5
Μόλις τα μανιτάρια κρυώσουν, ανακατέψτε τα με το
λάχανο, το μπέικον και τη γραβιέρα, και γεμίστε τις σχισμές που ανοίξατε
στο κρέας.
Βήμα 6
Κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε σε μια
κατσαρόλα 1/2 φλιτζ. λάδι και, μόλις κάψει, σοτάρετε καλά το κρέας, εν
ανάγκη δύο δύο τη φορά για να διατηρήσει το σχήμα του.
Βήμα 7
Βάλτε όλο το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε το με το
κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά προσθέστε το ζωμό στον οποίο είχατε ζεματίσει
το λάχανο, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να μαγειρευτεί για 45΄.
Βήμα 8
Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα
μανιτάρια και το αλεύρι, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα
να δέσει.
Βήμα 9
Ξαναβάλτε μέσα το κρέας για να ζεσταθεί, μέχρι να το σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου