Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Υλικά για 4 άτομα

  • 250 γρ. λάχανο βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. κουνουπίδι βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. πατάτα βρασμένη στον ατμό
  • 40 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 40 γρ. πολέντα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε την πολέντα και κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Τρίβουμε και τις νιφάδες καλαμποκιού και τις κρατάμε κι αυτές στην άκρη.
Βήμα 3
Με ένα πιρούνι πλάθουμε τα λαχανικά να φτιάξουμε ένα μείγμα και τα περνάμε στο μίξερ μαζί με την πατάτα.
Βήμα 4
Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Ρίχνουμε μέσα και την πολέντα μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού και δουλεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 6
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Βγάζουμε στη συνέχεια και πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια.
Βήμα 7
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου