Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Μοσχάρι με ελιές

 Υλικά για 4 άτομα

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο νουά
  • 220 γρ. κομματάκια λαρδί ή μπέικον κομμένο σε λωρίδες
  • 220 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα

Για τη μαρινάτα

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 1 κλωναράκι σέλερι κομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 6 κόκκους πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαράκι θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Για τη μαρινάτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα.
 
Βήμα 2
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί, τους κόκκους πιπέρι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το μαϊντανό.
 
 Βήμα 3
 Ρίχνουμε αλάτι και σιγοβράζουμε τη μαρινάτα για 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.
 
Βήμα 4
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω την κρύα μαρινάτα.
 
Βήμα 5
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 12 ώρες γυρίζοντάς το 1-2 φορές.
 
Βήμα 6
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάτα και το τοποθετούμε σε μία πυρίμαχη κατσαρόλα.
 
Βήμα 7
Προσθέτουμε το λαρδί ή το μπέικον και τα καρότα μαζί με τα αρωματικά χόρτα και το σκόρδο.
 
Βήμα 8
Σουρώνουμε τη μαρινάτα στο κρέας, κλείνουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες. Αποσύρουμε το σκεύος από το φούρνο και ρίχνουμε τις ελιές και τις ντομάτες.
 
Βήμα 9
Σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα, την ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε χοντρές φέτες.
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου