- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μεσαία μελιτζάνα τριμμένη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 πρέζα κόλιανδρο
- ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 150 ml μπύρα
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα στύβουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους.
Βήμα 2
Ύστερα τα μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με τα μυρωδικά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και ρίχνουμε και τη μπύρα.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 40 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.
Βήμα 5
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ποσότητες χυλού.
Βήμα 6
Τηγανίζουμε τις κροκέτες, τις γυρίζουμε από την άλλη
πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά και σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί
κουζίνας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου