Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Γευστικές λαχανοκροκέτες

 Υλικά για 4 άτομα

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μεσαία μελιτζάνα τριμμένη
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 150 ml μπύρα
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα στύβουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους.
 
Βήμα 2
Ύστερα τα μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με τα μυρωδικά.
 
Βήμα 3
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και ρίχνουμε και τη μπύρα.
 
Βήμα 4
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 40 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.
 
Βήμα 5
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ποσότητες χυλού.
 
Βήμα 6
Τηγανίζουμε τις κροκέτες, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά και σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου