Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Κέικ λεμονιού με καρύδα

Υλικά για 6 άτομα

  • 4 αυγά
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλιτζανάκι κονιάκ
  • ½ φλιτζανάκι λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 1 baking powder
  • ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)
Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • φλούδα από λεμόνι (βράζουμε για 5 λεπτά, αφού πάρει βράση)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνετε και τους κρόκους.
  2. Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
  3. Προσθέτετε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχετε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
  4. Ψήνετε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 30. Αφού το κόψετε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζετε.
  5. Προσθέτετε πάνω την ινδική καρύδα και σερβίρετε.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου