skip to main
|
skip to sidebar
Κέικ λεμονιού με καρύδα
Υλικά για 6 άτομα
- 4 αυγά
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- ½ φλιτζανάκι κονιάκ
- ½ φλιτζανάκι λεμόνι
- 1 βανίλια
- 1 baking powder
- ινδική καρύδα (για γαρνίρισμα)
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- φλούδα από λεμόνι (βράζουμε για 5 λεπτά, αφού πάρει βράση)
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνετε και τους κρόκους.
- Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
- Προσθέτετε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το
αλεύρι, που μέσα του έχετε βάλει τη βανίλια και το baking powder.
- Ψήνετε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200
βαθμούς για περίπου 30. Αφού το κόψετε μέσα στο ταψί, έπειτα το
σιροπιάζετε.
- Προσθέτετε πάνω την ινδική καρύδα και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου