skip to main
|
skip to sidebar
Κοτόπιτα με τυριά
Υλικά για 4 άτομα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
- 1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα)
- 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κουτ. βούτυρο
- 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
- Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1½ - 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.
- Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Κατόπιν, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
- Σε ένα ταψί που το έχετε αλείψει με 1 κουταλιά με βούτυρο, απλώνετε
το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω του απλώνετε το μείγμα της γέμισης.
- Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
- Αλείφετε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.
- Βάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου