Υλικά Για 2-4 άτομα
2 ντομάτες
ρίγανη φρέσκια
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
2 1/2 κιλά σπάλα χοιρινή
500 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
3 πιπεριές κέρατα
Εκτέλεση συνταγής
Ζητάμε από τον κρεοπώλη ένα καλά απλωμένο κομμάτι χοιρινό ώστε να μπορούμε να το τυλίξουμε.
Πλένουμε καλά το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω. Ψιλοκόβουμε τα υλικά της γέμισης, τα σκόρδα σε 4 κομμάτια, τις πιπεριές σε λωρίδες και το κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Χαράζουμε το χοιρινό και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια σκόρδου και στη συνέχεια τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης από πάνω στο μισό κομμάτι του κρέατος, καθώς όταν θα το τυλίγουμε το ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την γεμισμένη επιφάνεια σχήμα ρολού.
Πασπαλίζουμε ρίγανη μέσα και έξω και αλατοπιπερώνουμε καλά ενώ στη συνέχεια δένουμε καλά με ένα σπάγκο.
Βάζουμε το ρολό σε ταψάκι με ένα ποτήρι νερό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 25 λεπτά.
Μετά χαμηλώνουμε στους 175 C και αφήνουμε να ψηθεί για άλλες 2 ώρες.
2 ντομάτες
ρίγανη φρέσκια
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
2 1/2 κιλά σπάλα χοιρινή
500 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
3 πιπεριές κέρατα
Εκτέλεση συνταγής
Ζητάμε από τον κρεοπώλη ένα καλά απλωμένο κομμάτι χοιρινό ώστε να μπορούμε να το τυλίξουμε.
Πλένουμε καλά το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω. Ψιλοκόβουμε τα υλικά της γέμισης, τα σκόρδα σε 4 κομμάτια, τις πιπεριές σε λωρίδες και το κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Χαράζουμε το χοιρινό και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια σκόρδου και στη συνέχεια τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης από πάνω στο μισό κομμάτι του κρέατος, καθώς όταν θα το τυλίγουμε το ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την γεμισμένη επιφάνεια σχήμα ρολού.
Πασπαλίζουμε ρίγανη μέσα και έξω και αλατοπιπερώνουμε καλά ενώ στη συνέχεια δένουμε καλά με ένα σπάγκο.
Βάζουμε το ρολό σε ταψάκι με ένα ποτήρι νερό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 25 λεπτά.
Μετά χαμηλώνουμε στους 175 C και αφήνουμε να ψηθεί για άλλες 2 ώρες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου