Υλικά για 6-8 άτομα
600 γραμμάρια αθερίνα καθαρισμένη
1 ντομάτα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
¾ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
5 αβγά
3-4 φυλλαράκια δυόσμο
4-5 κουταλιές τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρεμμύδι, το τυρί και τα αβγά. Στη συνέχεια μαδάτε τον δυόσμο σε μικρά κομματάκια, τον ρίχνετε μέσα και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Θέλει προσοχή καθώς δεν πρέπει να σφίξει το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι, παίρνετε κουταλιές από το μείγμα, προσθέτετε αθερίνες μέσα σε αυτό και τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσει. Συνοδέψτε τους με λευκό κρασί.
600 γραμμάρια αθερίνα καθαρισμένη
1 ντομάτα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
¾ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
5 αβγά
3-4 φυλλαράκια δυόσμο
4-5 κουταλιές τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρεμμύδι, το τυρί και τα αβγά. Στη συνέχεια μαδάτε τον δυόσμο σε μικρά κομματάκια, τον ρίχνετε μέσα και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Θέλει προσοχή καθώς δεν πρέπει να σφίξει το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι, παίρνετε κουταλιές από το μείγμα, προσθέτετε αθερίνες μέσα σε αυτό και τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσει. Συνοδέψτε τους με λευκό κρασί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου