Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Σπιτικά μακαρόν

Υλικά Για 4-6 άτομα

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 βανίλια
βούτυρο για άλειμμα
1 λαδόκολλα
5 αβγά


3/4 φλιτζάνια ζάχαρη

Για τη γέμιση
3 κρόκοι αβγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα

Για το γλάσο
70 γραμμάρια βούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
140 γραμμάρια κουβερτούρα

Για το γαρνίρισμα
λευκή σοκολάτα

   

Εκτέλεση συνταγής

Χωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια, ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ.
Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια στη γρήγορη ταχύτητα, ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν τα ασπράδια μια σφιχτή μαρέγκα. Κατόπιν αδειάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μεγάλο μπολ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε τους κρόκους με το αναδευτήρι και τους ρίχνουμε, μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια στο μπολ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας, με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, έως ότου γίνουν τα υλικά ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ και κάνουμε με το μείγμα ροζέτες επάνω στη λαδόκολλα. Κατόπιν βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, έως ότου η ζύμη αρχίσει να χρυσίζει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά με το αναδευτήρι, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μόλις τα υλικά ενωθούν, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου δέσει και γίνει κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις τα κοκάκια ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και στρώνουμε τα μισά σε μια πιατέλα, με την ίσια πλευρά τους προς τα επάνω.
Με ένα κουτάλι, αλείφουμε στην επιφάνειά τους μια κουταλιά κρέμας και μετά τα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κοκάκια.
Οταν ετοιμάσουμε τα κοκάκια, παρασκευάζουμε το γλάσο της σοκολάτας
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το βούτυρο, το νερό και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, βουτάμε την επάνω πλευρά κάθε κοκ μέσα στη ζεστή σοκολάτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τελειώνουμε, γαρνίροντας τα κοκάκια με γραμμές λευκής σοκολάτας, που την έχουμε ήδη λιώσει σε μπεν μαρί.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου