Υλικά Για 6-8 άτομα
Βάζουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 120 λεπτά. Θα φτιάξουμε την καραμέλα μας για να είναι έτοιμη. Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λεπτά), αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Την διατηρούμε σε ζεστό μέρος για να κρυσταλλώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη
λεκάνη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει
και φουσκώσει.
Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε στη λεκάνη και την καραμέλα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Έπειτα από 6 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Σερβίρετε με ρευστό κέικ σοκολάτας.
Υλικά
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κούπα νερό
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1 ½ κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Βάζουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 120 λεπτά. Θα φτιάξουμε την καραμέλα μας για να είναι έτοιμη. Σε ένα τηγάνι αδειάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λεπτά), αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Την διατηρούμε σε ζεστό μέρος για να κρυσταλλώσει.
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Βάζουμε στη λεκάνη και την καραμέλα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Έπειτα από 6 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Σερβίρετε με ρευστό κέικ σοκολάτας.
Υλικά
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κούπα νερό
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
1 ½ κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου