Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ριζότο με σάλτσα πέστο

Υλικά Για 2-4 άτομα
 
200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
200 ml λευκό ξηρό κρασί
30 ml ελαιόλαδο
50 γραμμάρια ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο


1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
1 λίτρο ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου εμπορίου ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα θρυμματισμένη



Εκτέλεση συνταγής
 
Βάζουμε το ζωμό να ζεσταίνεται σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να ανακινείται. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, μέχρι απλώς να μαραθούν αλλά να μη ροδίσουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το σκόρδο, καθώς πικρίζει.
Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να αρχίσουν να γίνονται διάφανοι. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μια δόση βραστού ζωμού στην κατσαρόλα με το ρύζι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η δόση να απορροφηθεί.

Ρίχνουμε την επόμενη δόση ζωμού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, προσθέτοντας κάθε φορά την καινούργια δόση όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί.
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20-25 λεπτά συνολικά, μέχρι δηλαδή το ρύζι να χυλώσει και να μελώσει, αλλά οι κόκκοι του να παραμείνουν ελαφρώς αλ-ντέντε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με θρυμματισμένη παρμεζάνα. 


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου