Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

Ριζότο με πουρέ κολοκύθας και σχοινόπρασο

Υλικά για 2-4 άτομα
  - 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
- 2 μικρά κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες


- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό


Εκτέλεση
  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ζωμό λαχανικών και πουρέ κολοκύθας. Ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε ένα λεπτό περισσότερα.
  3. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το έως ότου οι άκρες του ρυζιού να είναι αδιαφανείς και το κέντρο λευκό, θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αλάτι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.
  4. Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το ζωμό κολοκύθας στο τηγάνι. Αφήστε να σιγοβράσει και στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και μεσαίο και μαγειρέψτε μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί.
  5. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου 25 λεπτά. Ανακατεύετε με τα φρέσκα μυρωδικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου