Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
- 2 μικρά κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό
- 1 1/2 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
- 2 μικρά κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο ή μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μέτριο τηγάνι, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ζωμό λαχανικών και πουρέ κολοκύθας. Ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε ένα λεπτό περισσότερα.
- Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το έως ότου οι άκρες του ρυζιού να είναι αδιαφανείς και το κέντρο λευκό, θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αλάτι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.
- Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το ζωμό κολοκύθας στο τηγάνι. Αφήστε να σιγοβράσει και στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και μεσαίο και μαγειρέψτε μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί.
- Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου 25 λεπτά. Ανακατεύετε με τα φρέσκα μυρωδικά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου