Υλικά για 2 άτομα
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιά της σούπας μίγμα μυρωδικών
- 2 φλιτζάνια γάλα (ή να την αντικαταστήσει με ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος)
- 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- 6 λωρίδες μπέικοντο
- 2 φλιτζάνια πέννες
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι.
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλεύρι και ρίξτε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και ανακατεύετε σιγά-σιγά. Προσθέστε το μείγμα μυρωδικών, τυρί, μπέικον. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα. Ανακατέψτε τις πένες με τη σάλτσα και το κοτόπουλο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου