Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ομελέτα με μπρόκολο και τσένταρ

Υλικά για 2-4 άτομα

- 2 ασπράδια
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- 100 γραμμάρια τυρί τσένταρ
- 100 γραμμάρια ροκφόρ
- 150 γραμμάρια γραβιέρα
- 1 μπρόκολο
- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 8 ολόκληρα αβγά
- 2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
  2. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και το σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες και το μπρόκολο. Αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου