skip to main
|
skip to sidebar
Παγωτό σοκολάτα με κρέμα γάλακτος
Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 400 ml γάλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγού
- Λίγα πουράκια σοκολάτας για τη διακόσμηση
-
-
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τη
μισή ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Όταν βράσει το μείγμα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα περιχύνουμε με το σοκολατένιο γάλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το
ζεσταίνουμε μέχρι τους 90 βαθμούς (λίγο πριν από το σημείο βρασμού).
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πριν το περάσουμε από την παγωτομηχανή.
- Σερβίρουμε με πουράκια σοκολάτας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου