skip to main
|
skip to sidebar
Χταπόδι κοκκινιστό με κριθαράκι
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κιλό χταπόδι
- 500 γραμμάρια κριθαράκι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 4 δαφνόφυλλα
- 250 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια ή φρέσκες ντομάτες ανάλογης ποσότητας
- 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια. Βάζουμε το μισό
ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το χταπόδι και τα κρεμμύδια
ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Μετά ρίχνουμε το κρασί, τα ντοματάκια ή τις φρέσκιες ντομάτες, τη
δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε όλα μαζί να
βράσουν μέχρι το χταπόδι να γίνει μαλακό για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν βράσει το χταπόδι, συμπληρώνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Όταν το φαγητό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το κριθαράκι και
ανακατεύουμε με την κουτάλα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Ύστερα
από 10 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.
- Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι τρώγεται ζεστό ή κρύο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου