skip to main
|
skip to sidebar
Σουβλάκια με μοσχαράκι και λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στα τέσσερα
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
Για τη μαρινάδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
- 1 λεμόνι ακέρωτο (θα χρειαστούμε το ξύσμα του)
- 250 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το φιλέτο. Κόβουμε το φιλέτο γάλακτος σε 6 κομμάτια και το
βάζουμε μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, τοποθετώντας το σκεύος στο
ψυγείο.
- Αφού μείνει μέσα στη μαρινάδα, το βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε ένα ένα τα κομμάτια του κρέατος στα καλαμάκια.
- Βάζουμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα
κομμάτι κόκκινη πιπεριά, ένα κομμάτι κρεμμύδι και ξανά κρέας μέχρι να
γεμίσει το καλαμάκι.
- Τοποθετούμε τα καλαμάκια στην καυτή σχάρα, αφήνοντας την από κάθε
πλευρά μόνο 3-4 λεπτά για να παραμείνει το κρέας μέτρια ψημένο.
- Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου