Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 λίτρα νερό
- 2 μερίδες ζωμός κρέατος
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 σπόρους μπαχάρι
- ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- αλάτι
- 1 ½ κιλό μοσχάρι από το ποντίκι κομμένο σε μέτριους κύβους
- 300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
- 1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
- 150 γραμμάρια μαργαρίνη
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 λίτρα νερό
- 2 μερίδες ζωμός κρέατος
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 σπόρους μπαχάρι
- ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- αλάτι
- 1 ½ κιλό μοσχάρι από το ποντίκι κομμένο σε μέτριους κύβους
- 300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
- 1 κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
- 150 γραμμάρια μαργαρίνη
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ σκεύος (τηγάνι ή γουόκ) ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές του.
- Ακολούθως ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ανακατεύουμε μαζί με το κρέας και τα ψήνουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Τέλος, βάζουμε το νερό και το ζωμό κρέατος μέχρι να καλυφθεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 60 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου