Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ψαρόσουπα με ντομάτα και καρότα

Υλικά για 2-4 άτομα - 2 μεγάλες πατάτες σε κομμάτια
- 2/3 κούπας ελαιόλαδο
- 15 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 ½ κιλό ψάρι κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι για σούπα


- 1/3 κούπας χυμό λεμονιού
- 3 μεγάλα καρότα
- 1 ρίζα σέλινο και τα τρυφερά φυλλαράκια της καρδιάς
- 1 πράσο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 κολοκύθια


Εκτέλεση
  1. Πλένετε και καθαρίζετε τα λαχανικά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό, το λάδι, τους κρόκους πιπεριού, αλάτι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά εκτός απ’ τις πατάτες και τα βράζετε για 30 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι από τα λέπια του. Αν είναι μεγάλο κόψτε το.
  3. Βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε πιατέλα και στο ζουμί που βράζει ρίχνετε το ψάρι. Βράστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε το ψάρι στη πιατέλα.
  4. Το ζουμί περάστε το από λεπτή σήτα σε μια άλλη κατσαρόλα για να αφαιρέσετε τα κόκαλα. Ξαναβάλτε το στη φωτιά, ρίξτε μέσα τις πατάτες και βράστε για 20 λεπτά.
  5. Βγάλτε τις μισές πατάτες σ’ ένα μπολ και πατήστε να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε τον πουρέ στην κατσαρόλα, προσθέστε τον πελτέ, κόψτε τα καρότα, το σέλινο και τα κολοκυθάκια και ρίξτε τα στη κατσαρόλα. Όταν η σούπα αρχίζει να βράζει, ρίξτε κι ανακατέψτε το χυμό λεμόνι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου