Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος με 15% λιπαρά
- 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 125 γραμμάρια μπέικον
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο βασιλικό
- 1 συσκευασία πέννες
- 1/2 κούπα παρμεζάνα
- 1/2 κούπα τυρί τριμμένο κασέρι
- 1 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 125 γραμμάρια μπέικον
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο βασιλικό
- 1 συσκευασία πέννες
- 1/2 κούπα παρμεζάνα
- 1/2 κούπα τυρί τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μόνο του χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα, το τριμμένο σκόρδο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας το βασιλικό και το τηγανισμένο μπέικον.
- Συγχρόνως βράζουμε τα μακαρόνια σε ζεστό νερό για 7- 8 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Αδειάζουμε τη σως αλφρέντο στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου