4 συσκευασίες τυρί κρέμα των 200 γραμμαρίων η κάθε μία
1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
4 αυγά
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα σοκολάτας ψιλοκομμένη 150 γραμμάρια
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κονσέρβα κεράσια εμπορίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
4 αυγά
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα σοκολάτας ψιλοκομμένη 150 γραμμάρια
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κονσέρβα κεράσια εμπορίου
Εκτέλεση
Για τη βάση- Ρίχνετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Έπειτα βουτυρώνετε μια φόρμα στρογγυλή 28 εκ. με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε το μείγμα μπισκότου σε όλη την επιφάνεια της φόρμα και στα πλαϊνά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 λεπτά.
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια διπλώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το μείγμα τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή σοκολατένια κρέμα.
- Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Αφήνετε το cheesecake να παγώσει καλά. Αδειάζετε τα κεράσια πάνω από το cheesecake και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου