600γρ. αλέυρι
6γρ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Λίγο αλάτι
6γρ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
- 400γρ. μπρόκολο ζεματισμένο
- 4 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες ή λωρίδες
- 400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
- 4 αυγά
- 300γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι. Στο τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και τη μαργαρίνη.
- Χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά δυνατά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει με ευκολία από τα τοιχώματα του μπολ.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια ομοιόμορφα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε τα 4 αυγά με τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου