Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Τάρτα με μπρόκολο, κολοκύθια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

Για τη ζύμη

600γρ. αλέυρι
6γρ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος


1,5 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Λίγο αλάτι




Για τη γέμιση
  • 400γρ. μπρόκολο ζεματισμένο
  • 4 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες ή λωρίδες
  • 400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • 4 αυγά
  • 300γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι. Στο τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και τη μαργαρίνη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά δυνατά. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει με ευκολία από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια ομοιόμορφα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε τα 4 αυγά με τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε καλά.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου