Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Σπαγγέτι με σπαράγγια, ζαμπόν και ντοματίνια

Υλικά για 4-6 άτομα

1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

 




1/2 φλυτζανι ηλιέλαιο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
4  φέτες μπέικον καπνιστό
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τα μακαρόνια ανακατεύοντας για 5 λεπτά και τα βράζετε για 7 λεπτά, μετά στραγγίζετε.
  2. Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια,και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρείτε και και κόβετε τα κεφάλια τους και τα κρατάτε κατά μέρος. Το υπόλοιπο τα κοτσάνια δηλαδή τα ψιλοκόβετε.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε προσθέτετε το κρεμμύδι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το μπέικον ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Αφού έχουμε σοτάρει το κρεμμύδι και το μπέικον ,προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τα βραστά μακαρόνια. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να μαγειρευτεί και να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου