Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Πιλάφι με πράσο και κρόκο Κοζάνης

Υλικά Για 4-6 άτομα 3 μεγάλα πράσα καθαρισμένα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι





1 κοφτή κουταλιά του γλυκού σκόνη από μανιτάρια (προαιρετικά)
1 ½ φλιτζάνι ή και περισσότερο νερό
½ κουταλιά του γλυκού κλωστούλες κρόκου Κοζάνης διαλυμένες σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της
1 φλιτζάνι λευκό ξυρό κρασί
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

 
Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες. Τα βάζουμε σε κρύο νερό, τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα μεταφέρουμε χούφτες – χούφτες σε σουρωτήρι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι το νερό να μείνει τελείως καθαρό και στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα πράσα και μια πρέζα αλάτι . Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Κατόπιν ρίχνουμε και τη σκόνη από τα μανιτάρια και ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα . Ρίχνουμε μέσα το νερό, το νερό με τον κρόκο Κοζάνης, τις ντομάτες και το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 15 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί και άλλο νερό.

Βγάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Προσθέτουμε το πιπέρι και σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό σε θερμοκρασία δωματίου.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου