Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Ταλιατέλες με μοσχάρι

Υλικά για 2-4 άτομα ½ κιλό ταλιατέλες ή πένες

Για το μοσχάρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2-3 σπυριά μπαχάρι


1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κρέας, κόβοντάς το σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες ταλιατέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο, τοποθετούμε κατακόρυφα το κρέας και προσθέτουμε πικάντικη σάλτσα. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου