Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Σουφλέ λαχανικών

Υλικά για 6-8 άτομα 100 γραμμάρια βούτυρο
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
3 αβγά
280 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο


 



2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
20 γραμμάρια βασιλικό
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια, αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα βουτύρου και τοποθετούμε τα ψωμιά του τοστ σε όλο το ταψί μας. Κατόπιν ψήνουμε στο φούρνο της μελιτζάνες, κολοκυθάκια και πιπεριές στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Βάζουμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί, δηλαδή πάνω από τα ψωμιά τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω μία στρώση κολοκυθάκια, από πάνω τις πιπεριές και τις ντομάτες και έπειτα προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά.

Έπειτα ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τα τυριά και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος πάνω από όλα τα υλικά μας και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί που μας έμεινε πάνω από την κρέμα γάλακτος. Κατόπιν λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου