Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας με σάλτσα κρασιού

Υλικά για 2-4 άτομα 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 κουτί κρέμα γάλακτος
2 αυγά
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

 


 



5 φιλέτα στήθος γαλοπούλας
1 βαζάκι λιαστή ντομάτα


Για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι
½ λίτρο κρασί λευκό
2 κουταλιές της σούπας ζωμό από το ταψί (σουρωμένο)


Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τη λιαστή ντομάτα και την ανακατεύετε με το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανοίγετε στον πάγκο εργασίας τα φιλέτα γαλοπούλας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με δεντρολίβανο. Απλώνετε πάνω το μείγμα της λιαστής ντομάτας και τυλίγετε σε ρολό. Συγκρατείτε τα ρολά με δίχτυ κρεοπώλη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα. Τα αλείφετε συχνά με βούτυρο και αυγό. Σερβίρετε με σάλτσα κρασιού και σοταρισμένες πατάτες.

Για τη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το κρασί και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνετε το ζωμό και ανακατεύετε με σύρμα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτετε το κορν φλάουρ.
Αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σος. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου