Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάξτε σπιτική lime pie

Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη της τάρτας
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές της σούπας νερό

 



Για τη γέμιση
4 αυγά (χωριστά κρόκους - ασπράδια)
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια ζάχαρη
6 lime
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση

 
Για τη ζύμη της τάρτας
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τρίβουμε μέσα το βούτυρο. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια αλείψτε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ. και απλώστε μέσα τη ζύμη τάρτας σπρώχνοντας να κολλήσει στα τοιχώματα.Τριγύρω από το σκεύος σπρώχνουμε επίσης τη ζύμη προς τα μέσα.

Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη μια μεμβράνη και από πάνω της φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει η ζύμη) και ψήστε τη στο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.

Για την συναρμολόγηση γέμισης και ζύμης
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξύνετε 6 lime και παίρνετε το ξύσμα τους. Στη συνέχεια ρίξτε το ανθότυρο σ’ ένα μπολ και δουλέψτε το μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα lime και χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα. Χτυπήστε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Έπειτα ανακατέψτε τους κρόκους με το τυρί κρέμα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Αφού έχετε ψήσει τη ζύμη για τάρτα ρίξτε την κρέμα lime και από πάνω την μαρέγκα και ξανά ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η μαρέγκα. Κόψτε το υπόλοιπο lime σε πολύ λεπτές ροδέλες.

Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάλτε μέσα τις φέτες lime και βράστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίστε τις ροδέλες.
Πασπαλίστε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες lime. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου