Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Σαλάτα με σπανάκι, μπέικον και αυγό


Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι ψήνουμε τις φέτες μπέικον σε μέτρια φωτιά. Σε 5 λεπτά περίπου το μπέικον θα έχει ψηθεί.
Το βάζουμε σε ένα πιάτο μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό για να

 
βράσει. Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν σταματήσει ο βρασμός, σπάμε το τσόφλι του αυγού και το ρίχνουμε μέσα. Σε μερικά λεπτά το αυγό είναι έτοιμο.
Χτυπάμε στο μούλτι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα μαζί με αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα φύλλα από το σπανάκι, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα κρουτόν.
Ρίχνουμε από πάνω τη σος που φτιάξαμε. Βάζουμε στο κέντρο της σαλάτας το αυγό.


Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο (μόνο τα τρυφερά φύλλα)
2 φέτες μπέικον
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλκάκι του γλυκού κρεμμύδι κομμένο
κρουτόν
αλάτι
πιπέρι 









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου