Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα

Υλικά συνταγής

- 500 γραμμάρια αρνάκι γάλακτος
- 500 γραμμάρια χοιρινό
- 5 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα



- 1 κουταλάκι του γλυκού μέντα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ματζουράνα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

[ingredients]Υλικά για παραδοσιακό φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Όσο χλιαρό νερό χρειαστεί
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι κρασί



Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής συνταγής

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στη συνεχεία ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε νερό και λίγο κρασί (προαιρετικά) και αφήνουμε το κρέας να βράσει.

Βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το βρασμένο κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά, ρίχνοντας τελευταίο το ρύζι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε σε μια πήλινη λεκάνη το αλεύρι, το κρασί, το νερό, αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνουμε, ώσπου να γίνουν μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη δυο φύλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε στον πάτο το ένα φύλλο.

Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Τυλίγουμε τα φύλλα που περισσεύουν στο ταψί προς τα μέσα, ώστε να σχηματιστεί κοθρος.


Ραντίζουμε την πίτα με νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα στους 220-250 C.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου