Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ζελέ βύσσινο

Υλικά

Για 2-4 άτομα

5 φύλλα ζελατίνας
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια χυμό φρούτων (βύσσινο ή φράουλα)


600 γραμμάρια βύσσινα καθαρισμένα πολτοποιημένα
200 γραμμάρια βύσσινα χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα βύσσινα στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ελαφρύ σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα 5 φύλλα ζελατίνας και τον πουρέ βύσσινου και τον χυμό.

Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα για 20 λεπτά στη κατάψυξη και για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

Όταν αρχίσει και κρυώνει το μείγμα μας, τότε ρίχνουμε και τα ολόκληρα βύσσινα χοντροκομμένα.








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου