Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

Υλικά

Για 4-6 άτομα

-2 κούπες ζάχαρη
-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
-5 μεγάλα αυγά
-1/2 κούπα γάλα




-1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-3/4 κούπες κακάο
-1/4 κουταλάκι σόδα
-1 κούπα ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τέλος πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου