Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Σουπιά λεμονάτη

Ένας μεζές που γίνεται ένα ωραιότατο κυρίως πιάτο αν στο τραπέζι σερβιριστεί με πατατούλες μαγειρεμένες στον ατμό, με μια σαλατίτσα ή αρωματικό πιλάφι


Υλικά:





1 κιλό σουπιές φιλέτο, κομμένες σε λωρίδες
3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια μάραθο χοντροκομμένο
60ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:


1.Βάζετε τις κομμένες σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους, που έχετε επίσης τεμαχίσει, σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό και σε δυνατή φωτιά, για να βγάλουν τα υγρά τους.


2.Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το μάραθο, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.


3.Αν η σάλτσα βγει αραιή, προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού διαλυμένο με 1 κουτ. σούπας αλεύρι για να δέσει. Διαφορετικά προσθέτετε το λεμόνι σκέτο και βράζετε το φαγητό 1-2 λεπτά επιπλέον.


4.Συνοδεύετε το φαγητό με ολόκληρες πατατούλες στον ατμό με σάλτσα λαδολέμονο ή άσπρο ρύζι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου