Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Λαζάνια ολικής άλεσης με κιμά σόγιας

 Υλικά για 4-6 άτομα

- 500 γραμμάρια κιμάς σόγιας
- 2 κρεμμύδια
- 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
 



- 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
- 1/2 κιλό λαζάνια ολικής άλεσης
- 2 κούπες τυρί τόφου τριμμένο

Εκτέλεση:

1. Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή και τον στραγγίζουμε.

2. Βάζετε τη μισή ποσότητα φυτικής μαργαρίνης σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε να σοταριστούν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά σόγιας, τριμμένες ντομάτες αλάτι πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν για 25-30 λεπτά.

3. Στη συνέχεια βράζετε τα λαζάνια για 2 – 3 λεπτά και μετά στραγγίζετε.

4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

5. Στη συνέχεια στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού τα λαζάνια και βάζουμε από πάνω μια στρώση από τη σάλτσα μας. Ξαναβάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση λαζάνια και άλλη μια στρώση σάλτσας, καλύπτουμε με άλλη μια στρώση από τα λαζάνια. Καλύπτουμε με τυρί τριμμένο τόφου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

6. Τα σερβίρετε τυρί τριμμένο τόφου.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου