Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ριζότο λαχανικών

Με άλλα λόγια… η γέµιση των γεµιστών χωρίς τα λαχανικά απέξω! Ότι πρέπει και για φαγητό γραφείου. Πάρτε το μαζί στο ταπεράκι…




Υλικά:




 1½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
2 κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 ντοµάτες ξυσµένες στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
1 κολοκυθάκι, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
2-3 κλαδάκια δυόσµο ψιλοκοµµένο
3 φλιτζάνια νερό καυτό
100γρ. φέτα λιωµένη µε το πιρούνι
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία:


1.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεµµύδι µε την πιπεριά και το κολοκυθάκι για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεµα µέχρι να γυαλίσει το ρύζι.


2.Σβήνετε µε το κρασί και όταν εξατµιστεί προσθέτετε την τριµµένη ντοµάτα, τον περισσότερο από τον ψιλοκοµµένο δυόσµο και µαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο.


3.Μετά από λίγο προσθέτετε το µισό καυτό νερό και σιγοβράζετε το ριζότο ανακατεύοντας κάθε τόσο µε ξύλινη κουτάλα. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό και αφήνετε το ριζότο να πιει όλα σχεδόν τα ζουµιά του, ανακατεύοντας πού και πού.


4.Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν το φαγητό µείνει µε λίγα υγρά και προσθέτετε τη φέτα. Ανακατεύετε και τέλος ρίχνετε τον υπόλοιπο µαϊντανό και το δυόσµο.


5.Αφήνετε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το µεταφέρετε σε σκεύη φύλαξης και µεταφοράς.









Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου