Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Συνταγή για σοκολατένιο ρυζόγαλο


Το ρυζόγαλο είναι από τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων. Εμείς σας προτείνουμε 
μία παραλλαγή του με σοκολάτα!




ΥΛΙΚΑ:







• 1 ποτήρι ρύζι γλασέ
• 4 ποτήρια γάλα
• 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1 κουταλιά κορν φλάουρ
• 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
2. Τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το γάλα, ανακατεύοντας που και που.
3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας ανακατεύοντας ελαφρά.
4. Αδειάζουμε σε μπολάκια και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου