Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Καρμπονάρα στο λεπτό!

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την καρμπονάρα, καθώς είναι πεντανόστιμο φαγητό! Σας δίνουμε την συνταγή για την γρήγορη εκδοχή της, που γίνεται πανεύκολα με 5 βασικά υλικά.



Τι χρειαζόμαστε:





1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
1 αυγό
1 κ.σ. βούτυρο
πιπέρι άσπρο

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αν θέλουμε να γίνει ζουμερή πολύ η καρμπονάρα μας, μπορούμε να φυλάξουμε ζουμί από τα μακαρόνια που έβρασαν και να το ρίξουμε αργότερα στο μείγμα μας.

Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τυρί και το πιπέρι. Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά και ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος, καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.

Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο τυρί. 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου