Χρόνος προετοιμασίας : 10’
Χρόνος μαγειρέματος : 50’
ΥΛΙΚΑ
● 1 κόκορας 2-3 κιλά σε μερίδες
● 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
● 2 ποτήρια του νερού κρασί Μαυροδάφνη
● 2 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες ή 250 γρ. Pumaro ψιλοκομμένο
● 1 κουταλιά τοματοπελτέ Pumaro
● 5 μικρά κρεμμύδια στιφάδου ή 2 μέτρια κομμένα στα 4
● αλάτι και πιπέρι
● 3 σκελίδες σκόρδο
● 1 φύλλο δάφνης
● 5 κόκκους μπαχάρι
● 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας ( κοφτό μακαρονάκι, σπαγγέτι, χυλοπίτες)
● 1 «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κόκορα και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το κρασί να βράζουν όση ώρα θα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το Pumaro ψιλοκομμένο και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε νερό που να σκεπάζει τον κόκορα, καθώς και τον «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, τη δάφνη, το μπαχάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον τοματοπελτέ.
3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, σιγοβράζουμε τον κόκορα και όταν είναι έτοιμος, τον βάζουμε σε ένα ταψί με το ζουμί του.
4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βάζουμε το ταψί για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 230-240 ̊ C. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή χυμό τομάτας.
Tip: μπορείτε να σβήσετε με Τεντούρα Πατρών δίνοντας περισσότερη γεύση και αρώματα μπαχαρικών μέσα στη συνταγή σας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου