ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κ.σ. στιγμιαίος καφές
250 γρ. φυτική σαντιγύ
300 γρ ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
1 φλ. γάλα εβαπορέ
τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω
το ερμόλ στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Χτυπάω στο μίξερ το ερμόλ
να αφρατέψει. Λιώνω σε μπεν μαρί την σοκολάτα. Όταν λιώσει η σοκολάτα
προσθέτω το ζαχαρούχο και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να
ομογενοποιηθεί.Προσθέτω ανακατεύοντας τον καφέ. Στην συνέχεια προσθέτω
λίγο λίγο το χτυπημένο ερμόλ, ανακατεύοντας καλά. Η κρεμούλα μας είναι
έτοιμη. Βουτάω μέσα στο εβαπορέ τα πτι μπερ, προσοχή ίσα που τα βρέχω, δεν θέλω να μαλακώσουν.
Συναρμολογώ
ή σαν τούρτα ή σε ατομικά μπολ-ποτήρια, μια στρώση μπισκότο, μια στρώση
κρέμα, μια στρώση μπισκότο, άλλη μια στρώση κρέμα. Το αφήνω στο ψυγείο
για να δέσει καλά (θέλει σίγουρα 3 ώρες). Διακοσμώ με τριμμένη σοκολάτα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου