Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Απολαυστική ντοματόσουπα με τυρί ρικότα

 Υλικά

  • 400 γρ. ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 2 πιπεριές κόκκινες, χοντροκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγα κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • 2 κ. σ. τυρί ρικότα
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Ψωμί, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
 
Βήμα 2
Βάλτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ένα ταψί, ανακατέψτε με το λάδι και αλατοπιπερώστε.
 
Βήμα 3
Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
 
Βήμα 4
Απομακρύνετε το σκόρδο και το θυμάρι και ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ.
 
Βήμα 5
Προσθέστε το ξύδι, ρίξτε λίγο νερό (αναλόγως τη συνοχή που επιθυμείτε να έχει η σούπα σας) και χτυπήστε στο μπλέντερ.
 
Βήμα 6
Σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας τυρί ρικότα, λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και ψωμί.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου