Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Υγιεινή πατατόσουπα


Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλ. τσαγιού μάραθο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ. γλ μαύρο πιπέρι
  • 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού κατσαρό λάχανο (kale), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το μάραθο και σοτάρετε για 5 λεπτά.
 
Βήμα 2
Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού.
 
Βήμα 3
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρει μια απαλή βράση.
 
Βήμα 4
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε τις πατάτες και σιγοβράστε ακάλυπτες για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
 
Βήμα 5
Προσθέστε το λάχανο και σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου