Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και ντοματίνια

 Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέταρτα και μετά στη μέση
  • 1/2 κιλό μεγάλα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαϊντανό και αμύγδαλα σε φέτες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Στεγνώστε το κοτόπουλο με μια χαρτοπετσέτα και τρίψτε με πάπρικα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 4 με 5 λεπτά. Επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.
 
Βήμα 3
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε με μισό κουταλάκι του γλυκού.
 
Βήμα 4
Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε, ανακατεύοντας τα λαχανικά μία φορά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 14 με 16 λεπτά.
 
Βήμα 5
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και αμύγδαλα, προαιρετικά.
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου