Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντοματίνια και ελιές

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένος βασιλικός
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένος άνηθος
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί.
 
Βήμα 2
Προσθέστε τα 4 φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και καλύψτε μια με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
 
Βήμα 3
Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι πράσινες ελιές, 1/2 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες και 1 πακέτο ντοματίνια κομμένα στη μέση γύρω από τον μπακαλιάρο.
 
Βήμα 4
Πασπαλίστε με το βασιλικό, τον άνηθο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
 
Βήμα 5
Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι ο μπακαλιάρος να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 62 βαθμών.
 
Βήμα 6
Σερβίρετε με επιπλέον φέτες λεμονιού.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου