Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Παγωτό φράουλα με γιαούρτι

 Υλικά

  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
  • 400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους. Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
 
Βήμα 2
Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
 
Βήμα 3
Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
 
Βήμα 4
Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Βήμα 5
Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
 
Βήμα 6
Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου