Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Πέννες με λουκάνικα

 Υλικά

  • 5 ντομάτες
  • 300 γραμμάρια χοντρά χωριάτικα λουκάνικα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
  • 1 συσκευασία πέννες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράστε τα λουκάνικα με λίγο λάδι. Όταν βράσουν βγάλτε τα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστού.
 
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.
 
Βήμα 3
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
 
Βήμα 4
Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα κομμένα λουκάνικα.
 
Βήμα 5
Στο τέλος βάζετε τις πέννες μέσα στο μείγμα της σάλτσας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου