- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
- 2 φιλέτα από ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες ή κύβους
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας
βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες
ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 7 με 8 λεπτά από κάθε
πλευρά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια βγάζουμε τα ψαρονέφρι από το τηγάνι.
Βήμα 4
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα
και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα. Μόλις διαλυθεί
το ρίχνουμε στα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι
πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε.
Βήμα 6
Περιχύνουμε τα ψαρονέφρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Αν θέλετε σερβίρετε με σαλάτα ή ρύζι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου