Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Ψαρονέφρι με σάλτσα τυριού

 Υλικά

  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 φιλέτα από ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες ή κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
 
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 7 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια βγάζουμε τα ψαρονέφρι από το τηγάνι.
 
Βήμα 4
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
 
Βήμα 5
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα. Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε.
 
Βήμα 6
Περιχύνουμε τα ψαρονέφρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Αν θέλετε σερβίρετε με σαλάτα ή ρύζι.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου