Εκτέλεση
Βήμα 1
Στο νεροχύτη της κουζίνας ξεπλένουμε το χταπόδι
και το κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από μπουκιά. Το τοποθετούμε σε
κατσαρόλα με το ξίδι και το σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πιει όλα
τα υγρά του.
Βήμα 2
Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες και τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες.
Βήμα 3
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να
μελώσουν (όχι να κάνουν χρώμα). Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε
σαν μισοφέγγαρο.
Βήμα 4
Τις προσθέτουμε στο χταπόδι και ανακατεύουμε
ελαφρά ίσα να λαδωθούν. Περιχύνουμε με τις ντομάτες και προσθέτουμε τη
ζάχαρη, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και μπόλικο πιπέρι.
Βήμα 5
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, ίσα που να μισό
σκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζουμε περίπου για 35 λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν οι πατάτες και το χταπόδι και να μελώσει η σάλτσα του
φαγητού.
Βήμα 6
Προσοχή με το αλάτι γιατί το φρέσκο χταπόδι είναι ήδη πολύ αλμυρό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου