Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Σπαγγέτι με γαρίδες και βασιλικό

Υλικά

  • 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 500 γραμμάρια γαρίδες Νο 5

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πολτοποιήστε σε γουδί το σκόρδο, το λεμόνι και βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
 
Βήμα 2
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
 
Βήμα 3
Στο μεταξύ, λαδώνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Μαγειρεύετε το μπέικον ψιλοκομμένο ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
 
Βήμα 4
Επιστρέφετε στο τηγάνι και ρίχνετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή εστία.
 
Βήμα 5
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου